Velkommen Mira!

Heihei! Må bare fortelle om vårt nye familiemedlem! Mira er en liten golden retriever valp på nøyaktig 12 uker i dag. Hun ble født 2. Oktober og kommer fra rett nedenfor Stavanger. Hun er en veldig søt frøken, men også veldig bestemt og tøff.

Å skaffe en valp er jo noe jeg har tenkt på lenge. Det har altså vært nøye planlagt. Tankene begynte å bli mer alvor i fjor. Grunnen til at jeg begynte å tenke på valp er at Bella begynner å bli gammel. Hun er jo 12 år nå, noe som er ganske gammelt for hennes rase. Man merker det ikke så mye på henne da, og dyrlegen tror hun har mange år igjen. Men jeg vil være sikker på at jeg ikke plutselig står uten hund en dag. I tillegg har jeg også savnet å ha en hund med i stallen og på rideturer. Bella er alltid med i stallen, men ikke så ofte på turene. Da må vi ta korte turer i rolig tempo. Det er gøy det noen ganger, men jeg hadde syntes det var utrolig moro å ha med en hund som tåler ordentlige turer. Det er flere grunner også til at jeg ville ha valp, men det er de to viktigste.

Så i fjor høst søkte jeg en del rundt på Finn, men det var aldri noen valper ledig. Rett etter nyttår i 2022 begynte jeg å lese meg mer opp og sjekket på Retriever klubben sine sider. Her fant jeg til slutt en oppdretter i Lillesand som jeg var fornøyd med. De har ukentlige hundetreff som jeg begynte å gå på med Bella. Det var kjempe gøy og jeg fikk bare enda med lyst på Golden. De sa jeg kanskje kunne få valp fra det neste kullet, men så endte det opp med å bli for få valper. På dette punktet gledet jeg meg så mye at det nesten gjorde vondt, men jeg måtte bare smøre meg med tålmodighet for jeg hadde bestemt meg for denne oppdretteren.

I høst fikk jeg endelig vite at de ventet et nytt kull. Jeg sto på topp på listen og jeg gledet meg masse. Fra kullet ble det født 3 søte tisper. Det var tispe jeg skulle ha. Men så rammet ulykken. Først døde den ene kort etter fødsel, og så den neste uken etter av ormkuren. Siste skulle de jo beholde selv, så da ble det igjen ikke valp på meg. Det var selvfølgelig ingen sin feil, men jeg ble veldig skuffet. Jeg hadde hatt nedtelling på mobilen i flere uker og kikket på den hver dag jeg våknet, så når det plutselig ikke ble noe valp mer klarte jeg ikke å være tålmodig mer.

Mira fant jeg på Finn. Dette var ikke en oppdretter fra Retriever klubben, men jeg sjekket nøye opp og jeg syns det virket som et veldig bra oppdrett. Og en bonus var at valpene allerede var født og leveringsklare om 6 uker. Så da startet nedtellingen på nytt. Pengene til valpen var allerede klare. Jeg fikk meg jobb på Rema i vår, og har siden spart ALT overskudd og satt på valpekonto. Så nå manglet det bare å kjøpe inn noen småting.

Mira er den øverste
Hentedagen

Dagen jeg hentet Mira var 25. November. Da var hun rett under 8 uker. Hun så ut som hun hadde det fint der hun kom fra. Hun bodde sammen med søsknene sine i en egen hytte/anneks. Hun var ikke den mest utadvendte, men heller ikke sjenert. Men den minste var hun. Tror hun kanskje var halvparten så liten som den største. Hun veide 3 kg når jeg fikk henne. Hjemveien gikk fint og hun sov mesteparten av veien. Med i bilen var Hedda, Bella og Pixel. Begge hundene ble veldig redde og ville ikke ha noe å gjøre med henne. Når vi kom hjem fra det samme med Cleo og Lykke. Den eneste som likte Mira var Anton.

Lille søte Mira
Mira tror Bella vil leke (Det vil hun IKKE)
Første tur med hele familien

Nå har jeg hatt Mira i 4 uker. Hun har kommet godt til rette og de andre hundene har vendt seg til henne. Ingen liker henne da. Pixel og Lykke er fortsatt litt redde, men de sier i hvert fall i fra til henne. Bella har blitt mye mer medgjørlig. I starten kunne jeg ikke ha begge i senga, mens nå ligger de fint sammen. Men ikke inntil hverandre da. Håper de kan gjøre det etter hvert.

De fineste øyenene
Første gang sammen hos dyrlegen

Vi har ikke vært på så mange eventyr enda siden Mira ikke er fullvaksinert, men vi har i hvert fall vært en tur i hundeparken og lekt. Det syns Mira var kjempe gøy. Og så har hun vært med i stallen. Det gikk også bra. Jeg gleder meg sååå til jeg kan ta henne med på tur. Det ble kjempe gøy! Jeg håper hun blir flink rundt hestene.

Mira sine første venner i hundeparken

Vi har og hatt noen utfordringer. Mira har dessverre hatt urinveisinfeksjon helt siden vi fikk henne. Hun gikk på en antibiotikakur, men den tok ikke så hun må på en ny en. Men først ville dyrlegen ta flere prøver. Jeg skal ta kontakt igjen nå til uka og høre videre. Frem til nå har hun måtte gå med bleie hele tiden. Noen dager er bedre enn andre. Plutselig kaller hun å holde seg lenge, men så en annen dag tisser hun hele tiden. Jeg håper dette er over snart. Man merker ikke noe på humøret hennes da. Hun er glad og hyper hele tiden haha.

Mira og Bella på besøk hos pappa
På peishylla
Er en grunn til at kallenavnet hennes er Hai 🦈

Ellers tror jeg ikke jeg har noe mer å fortelle. Jeg skal prøve å huske og oppdatere her etter hvert som hun blir eldre. Til jul fikk jeg forresten en sele og et dekken til henne av broren min. De er alt for store til henne nå, så jeg gleder meg skikkelig til begge passer. Det blir så gøy! Jeg tror ikke det er så lenge til heller. Regner med hun vil passe selen om et par måneder og dekkenet et par måneder til etter det.

Forresten må jeg og fortelle at jeg fikk ny mobil av kjæresten til jul. Det passer fint for den har veldig bra kamera, så da kan jeg ta masse valpebilder før hun blir stor. Jeg skriver på den nye mobilen nå. Det er en Samsung S22 og jeg er kjempefornøyd med den. Den gamle hadde et nesten ødelagt batteri så det var på tide med en oppgradering.

Men okay nå har jeg skrevet nok haha. Klokka er 02:23 og jeg bør egentlig legge meg. Bella og Mira ligger ved siden av meg i senga. Mira må pusse tennene sine før leggetid da haha.

God natt!