Dag 3: Oppdagelsesferd og barer i Berlin

Vi ble vekket kl 11 av at vaskedama ville inn å fikse rommet vårt. Jeg skrek «We’re busy» i halvsøvne før jeg svimte av igjen. En stund senere banket de på for andre gang. Da ropte Karl at de skulle stikke. Vi sovnet igjen. Tredje gangen de banket på døren ga vi opp, og sto endelig opp. Men de fikk fortsatt ikke komme inn. Stakkar vaskedamene som hadde så lyst å vaske rommet vårt..

Første stopp i dag ble frokost på en liten Café som het Glutanada. Det var en glutenfri restaurant som vil si at jeg kunne spise alt der inne. Det føltes veldig befriende. Jeg endte opp med å bestille et smørbrød med Mozzarella og skinke. Det var kjempegodt og jeg ble ordentlig mett.

Tror Karl også likte maten!

Herfra gikk turen videre til Museum Øya. Jeg hadde lyst å besøke minst ett museum mens jeg var i Berlin, og på denne øya var det minst fire av dem. Første stedet vi dro til var den store katedralen. Vi fikk omvisning på innsiden, og jeg fikk lært mye lokalhistorie. Det gikk litt verre for Karl fordi han omviseren snakket på tysk, og Karl fikk nok ikke med seg halvparten en gang. Men jeg oversatte det viktigste for han. På toppen av katedralen kunne man se utover mesteparten av byen. Det eneste jeg la merke til som var høyere enn oss var TV tårnet. Vi fikk tatt noen fine bilder her oppe, og også filmet litt.

Han omviseren sa at orgelet i kirka består av tilsammen 7269 rør. Det er ganske imponerende.
Utsikten fra toppen av Berliner Dom. Rett nedenfor ligger parken som vi satt og slappet av i en stund tidligere og til høyre for den ligger Altes Museum som blir vårt neste stopp.

Etter kirka satt vi oss utenfor og slappet av på gresset litt. Jeg var i dårlig form. Det var alt for varmt, jeg var kvalm og svimmel og jeg var sliten etter å allerede ha gått mye i dag. Døgnrytmen min var heller ikke på plass enda og jeg følte egentlig bare for å gå hjem og legge meg. Heldigvis var jeg sta, og ville gjerne få mest mulig ut av dagen. Jeg tvang meg selv til å gå videre og vi endte omsider opp på Altes Museum, eller Gamle Museet som det ville het på norsk. Dette var en utstilling av gamle Hellas og Roma. Grunnen til at jeg ville se akkurat dette var fordi jeg gjorde en gang en stor oppgave på skolen om temaet, og endte faktisk opp med å synes det var ganske spennende. Karl hadde ikke så mye formening om hvor vi dro annet enn at han ville se gamle ting. Ønske oppfylt.

Det var litt kult å se statue av Zeus, siden det var jo han jeg oppkalte tidligere fisken min etter. Jeg fant også en statue av Apollon, som var navnet til valpen min.
Dette er Altes Museum fra utsiden.

Etter museet satt vi utenfor en stund og hvilte. Jeg hadde lyst å bare legge meg ned å dø. Kvalmen ble hele tiden verre, og beina mine gjorde nå enda mer vondt enn tidligere. Men ikke tale om vi skulle gi opp! Vi fortsatte turen videre mot TV tårnet. Hele veien dit byttet jeg på å gå på hælene og på tærne. Jeg var usikker på hvilken som gjorde mest vondt. Heldigvis var det ikke langt og vi kom oss frem til slutt. Vi gikk til inngangen for å kjøpe billett. Her fikk vi vite at neste omvisning ikke var før om 1 time! Dette hadde vi ikke tid til, for vi hadde en stram timeplan og skulle rekke noe annet senere. Vi måtte dessverre fjerne TV tårnet fra listen vår..

TV tårnet sett nedenifra. Ble faktisk litt svimmel av bare å kikke på det.

Da vi kom tilbake til hotellet kledde vi raskt på oss party outfiten før vi tok t-banen opp til Old CCCP Bar. Dette var første stopp på noe som het en Bar Crawl. Det vil si at man betaler en viss sum penger for å gå sammen med en gjeng fra bar til bar. Dette endte opp med å være noe av det gøyeste på hele turen. Guidene våres var to jenter i slutten av 20 årene. De var veldig morsomme og veldig flinke til å holde styr på alle sammen. Vi endte opp med å bli over 50 folk, så jeg synes de gjorde en imponerende jobb. Vi ble splittet opp i to grupper for å unngå å overfylle de mindre barene vi skulle til. Vi fikk også utdelt shots på hvert nye sted. Jeg fikk smake mye rart. Første baren var den kjedeligste etter min mening, men det ble stadig bedre. Neste bar var en livemusic bar som het Toast Hawaii. Til tross for det rare navnet fikk jeg inntrykk av at det var en slags litt mørk emo bar. Det var likevel veldig god stemning der.

Neste baren vi dro til het Druide Absinth & Cocktailbar. Her serverte de shots opp til 90 prosent. Tror den mildeste var 50 prosent! Jeg turte ikke kjøpe noen ting her siden jeg fortsatt var litt kvalm fra tidligere i dag, og ønsket å ta det med ro med alkoholen.

Skulle ønske jeg hadde tatt flere bilder denne kvelden. Det eneste jeg har er noen få blurry snapchat bilder..

Heretter havnet vi på The Castle Berlin Friedrichshain. Ikke spør hvorfor barene har så sykt lange navn her. Jeg lurer også. Kanskje alle de korte navnene allerede er tatt. Men anyways, Castle var faktisk favorittbaren min. Folka som jobbet der var sykt hyggelige også møtte vi også en koselig mann med en hund der. Han hadde tydeligvis akkurat flyttet til Berlin fra Florida og tatt med seg hunden sin. Han fortalte at de var veldig hundevennlige i Berlin og at han alltid pleide å ta med hunden sin overalt inkludert barer. Jeg syns det var veldig kult å høre, og fortalte han også om Bella. Før vi dro videre sa han at han gleder seg til å møte meg neste gang i Berlin sammen med Bella haha.

Fra t-bane til t-bane

Siste stedet vi dro til var ikke en bar men en nattklubb. Den het Cassiopeia. Denne baren hadde et mer underground punk preg over seg, men var fortsatt veldig gøy. De spilte for det meste techno musikk også hadde de to tv-er hvor de kjørte Mario 64 tror jeg og Mario Kart. Karl og meg endte opp med å sitte og spille for det meste. Men vi møtte faktisk noen folk på denne måte, fordi flere kom bort og ville være med. Mot slutten av kvelden møtte vi tre gutter fra Finland. Vi endte opp med å gå med dem når vi forlot baren. Jeg vet ikke helt hva målet vårt var eller hvor vi skulle siden alle var ganske fulle, men vi endte i hvert fall plutselig opp ved Berlinmuren. Her tok vi noen bilder før vi til slutt løste oss opp og Karl og meg gikk tilbake til hotellet. Vi var hjemme i halv 5 tiden på natta.

Lina Mathilde