Dag 2: Ankommer Berlin

Vi tok oss god tid på morgenen da vi våknet på hotellet i Vejle, Danmark. Vi hadde en lang biltur foran oss i dag, og jeg ønsket at vi begge skulle være så opplagt som mulig når vi skulle ut på motorveien. Derfor kom vi oss ikke av gårde før kl 11.

Helt sykt så mange insekter som krasjet i frontruta vår. Gikk ikke en gang an å vaske bort blodet med vindusviskeren. Heldigvis forsvant de da vi kom hjem til Norge og det begynte å regne.

Dessverre fungerte ikke planen min. Jeg var kjempe trøtt, og følte konstant at jeg skulle sovne bak rattet. Hjemme i Norge hadde jeg nemlig hatt en veldig skrudd døgnrytme noe som gjorde det vanskelig for meg å sove på natten og være våken på dagen. Synd jeg ikke tenkte på dette noen dager før reisen. Dette er andre dagen på tur, og frem til nå har jeg vært i halvsøvne mesteparten av den.

Brandenburg Gate

Vi kom oss likevel omsider frem til Berlin. Rett før vi kom inn til byen stoppet jeg på en parkeringsplass hvor Karl tok over rattet. Jeg synes det er litt skummelt å kjøre i byer, så den jobben fikk han ta. Vi kom oss trygt frem til hotellgarasjen.

Denne gangen hadde vi et litt mindre rom enn det forrige, men jeg var ærlig mer fornøyd med dette. Her hadde vi fri minibar pluss at resepsjonen var veldig hyggelig.

Det første jeg oppdaget da jeg kom til Berlin var varmen. Jeg fikk helt sjokk da jeg gikk ut av bilen. Jeg kikket meg rundt for å se om det sto en varmepumpe eller lignende i nærheten. Jeg sto tross alt i skyggen, men det var så varmt at man skulle tro sola skinte direkte på meg. Det var visst nok 30 grader ute. Vi skjønte raskt at det var alt for varmt til å drive å traske rundt i byen, så det første jeg gjorde etter å ha sjekket inn på hotellrommet var å søke opp nærmeste strand. Og dit dro vi.

Solnedgangen fra brygga vi satt på ute ved stranden

Tilbake på hotellet kl 23 var temperaturen gått ned og vi kunne skifte over til mer «gå på byen» vennlige klær. Vi dro til en liten bar/restaurant som het Andy’s Diner & Bar hvor vi fikk servert hver vår alt for store porsjoner med Currywurst. Jeg satt alt for lenge og prøvde å spis opp alt, men da jeg slitt slutt følte jeg skulle kaste opp tenkte jeg det var på tide å hive inn håndkle. Vi dro videre.

Neste sted vi dro til var en liten bar rett ved hotellet vårt. Her satt vi egentlig bare og pratet. Selv om temperaturen hadde sunket i løpet av natten var det fortsatt veldig varmt ute. Luftfuktigheten lå visst nok på 70% og jeg kjente det var tungt å puste. Det kjentes rett og slett ut som om vi var i Syden. Så snart vi forlot baren begynte det brått å regne så vi småløp tilbake til hotellet.

Vi hadde Caipirinha og Blue Lagoon

Alt i alt en bra første dag i Berlin <3

Lina Mathilde