Siste halvåret + litt klaging igjen

Hei på dere fra meg og Bella!

Jeg får ofte den følelsen av at jeg har lyst til å skrive et eller annet, men jeg vet ikke hva. Jeg elsker å skrive og har ofte mye på hjertet, men jeg syns det er vanskelig å sette ord på det. Ofte så ender jeg bare opp med å skrive det jeg tenker på. For denne gang tenkte jeg kanskje å bare ta en liten oppsummering av livet mitt fra det siste halvåret. Hodet mitt kan bli ganske rotete i blant, og da kan det føles godt å få det ut på papir. Eller i dette tilfellet; på en skjerm.

Bella hjelper meg med å skrive.
Kompisen min Karl og meg som prøver å være flinke og jobbe med skolearbeid

Siden forrige gang jeg skrev har det skjedd ganske mye i grunn. Blant annet har jeg klart å rote til 3 av de 4 fagene jeg har på universitetet. I begynnelsen var jeg veldig lei meg og skuffet over dette. Jeg var faktisk lei meg i flere uker, og det var et veldig tungt tema for meg når folk for eksempel spurte meg om hvordan det går på skolen. Jeg føler at alle har så høye forventninger til meg, og det kan være vanskelig å møte alle. Med tiden har jeg heldigvis rettet litt på tankegangen min.

Universitetet er ikke noe hastverk. Jeg har god tid på meg, og kan gjerne ta studiet over et ekstra år. Jeg ligger jo allerede et år bak fra videregående, så hva skader et år til? En fordel er jo også at jeg nå kan fokusere 100% på det siste faget, nemlig matte. Før jul når tentamen nærmet seg, var jeg så lei og deprimert på grunn av de andre fagene at jeg ikke orket å øve en gang. Universitetet er ikke noe hastverk. Jeg har god tid på meg, og kan gjerne ta studiet over et ekstra år. Jeg ligger jo allerede et år bak fra videregående, så hva skader et år til? En fordel er jo også at jeg nå kan fokusere 100% på det siste faget, nemlig matte. Før jul når tentamen nærmet seg, var jeg så lei og deprimert på grunn av de andre fagene at jeg ikke orket å øve en gang. Heldigvis kom broren min, matteksperten, til unnsetning i siste liten. Jeg tror moren min hadde tipset han, fordi noen få uker før tentamen sendte han meg melding og spurte om jeg trengte hjelp. Heldigvis var jeg smart og tok imot muligheten. Jeg kjørte til Stavanger, hvor broren min bor, helgen før eksamen og ble det fra fredag til søndag. Vi jobbet med matte fra formiddag til sent på natt hver dag. Tre dager med kun matte. Og det hjalp! Da jeg skrev tentamen kjente jeg igjen mye jeg hadde lært helgen før. Dessverre er det helt umulig å lære matte på en helg, så jeg vet ikke hvor bra prøven gikk, men jeg håper nå i hvert fall på stå karakter 🙂

Annet som har skjedd det siste året er at jeg har reist mye frem og tilbake her nederst i landet, men også til utlandet. Som nevnt var jeg i Stavanger, men jeg har også vært i Drammen to ganger for å besøke en kompis, Oslo for å feire nyttår, Sverige for å handle, og Danmark for å handle enda mer. Stakkars bilen til min kjære mor må jobbe hardt for tiden. Og arbeidet er ikke ferdig enda. I februar skal jeg til Oslo enda en gang for da blir det Ghost konsert. Gleder meg masse! Bare synd at jeg og han jeg skal dra dit med, Drammen kompisen, er litt uvenner akkurat nå. Håper det har løst seg innen da. Hvis ikke er det jo alltids en mulighet å dra alene.

Frognerparken på nyttårsaften. Jeg sleit tydeligvis med å holde mobilen stille, for dette var det mist shaky bildet.
Var ganske stolt når jeg fikk til å ordne denne. Ikke så lett å skulle leke kokk når man er fattig student.

Til tross for skole, reising og tentamener, må nok likevel romjula ha vært den mest stressende tiden. Jeg hadde jo flyttet hjemmefra i Juli 2018 og har bodd i leilighet siden det. Vel, den kontrakten gikk ut 31. desember. Jeg hadde aldri noen ordentlig plan for hva som skulle skje etter det. Men her sitter jeg altså, hjemme på rommet mitt. Hos min mor. Det var gøy å prøve å bo for seg selv i et halvt år, men jeg har ingenting imot å bo hjemme heller. Begge stedene er gangavstand til både universitetet og byen, så jeg tror jeg skal klare meg.

Men tilbake til temaet; romjulen. Jeg følte jeg bare gikk og stresset hele tiden på grunn av flyttingen. Jeg drev til og med og flyttet på Julaften. Etter at dessert og gaver var ferdig, dro jeg og ryddet i leiligheten. Forståelig nok, ble jeg ikke tilbudt noe hjelp den dagen, men jeg ble litt skuffet over at jeg nesten ikke fikk noe hjelp de andre dagene heller. Heldigvis løftet broren min TVen min for meg, for jeg klarte ikke en gang å rikke på den hehe.. Jeg fikk også litt hjelp her og der av greie Karl. Egentlig hjalp han faktisk ganske mye. Ikke så mye med selve flyttingen, men mest med å holde meg med selskap. Heldigvis gikk alt greit, og jeg kom meg ut av leiligheten innen fristen. Gruer meg allerede til neste flytting. Rommet mitt hos min mor ser forresten fortsatt ut som et rot. Har allerede bodd her i en uke, men tror dere jeg har orket å stappe ting i hyllene? Nope.

Jepp, her har dere kunstverket mitt.

Lina Mathilde