Nytt kapittel – Universitetet

Søstera mi og meg sitter på skolen og snakker om dagbøkene våre. Hun fortalte om sin dagbok som hun skriver i Microsoft Word. Det minnet meg på at jeg ikke egentlig har en ordentlig dagbok, men jeg har jo nettsiden min. Jeg skriver her ikke så veldig ofte, men heller en gang i blant når jeg føler for det. Plutselig følte jeg visst for det.

Siden sist jeg skrev har jeg endelig fullført videregående. Jeg trivdes ganske godt der, men påbyggsåret var jo tross alt mitt fjerde år. Jeg begynte å bli lei. Eksamensperioden var også svært stressende og jeg kjente det var deilig å få det overstått. Jeg gikk ut av VGS med 5 i norsk skriftlig, 5 i naturfag og 6 på media eksamen. Resten av karakterene snakker vi ikke om. Interessant at jeg gikk fra 2 i norsk på vg2 til 5 på vg3 da. Jeg tror ikke dette er fordi jeg har blitt så mye bedre eller jobbet så mye hardere, men heller fordi norsklæreren på media var en ass. Glad jeg er ferdig der.

Nå er jeg videre på neste kapittel i livet, nemlig universitetet. Jeg studerer for tiden forkurs til ingeniør. Det går greit så langt, men jeg kjenner at jeg ikke henger helt med i fysikken. Kanskje det har noe med å gjøre at jeg sitter her og skriver et blogginnlegg mens resten av klassen jobber med oppgavene? Hvem vet.

Meg, en venninne og søstera mi på Colorfestival 2018. Det var en del av arrangementene under studiestart.

Begynnelsen på studiene har vært spennende. Jeg har kost meg masse med fadderuka og med å bli kjent med nye mennesker. En av fordelene med å bli kjent med folk på universitetet er at vi har mange like interesser og ambisjoner. De fleste her er ute etter en god utdannelse og fremtid, og det liker jeg veldig godt. Jeg har ikke noe imot å henge med folk med litt lavere ambisjoner, men det kan bli litt kjedelig i lengden når en selv vil opp og frem, mens vennene dine bare er fornøyde der de er.

Vi får håpe på flere uinteressante fysikktimer fremover slik at jeg kanskje får tid til å skrive enda litt mer her etter hvert. Ha en fin dag videre!

Lina Mathilde