TV-serier

Tok meg en fridag fra skolen i dag siden jeg ikke føler meg helt i form. Det var en lang dag (og natt) i går, så det ble ikke så mye søvn heller. Jeg kommer sikkert til å legge meg igjen snart, men tenkte at jeg kunne skrive et lite innlegg om alle TV-seriene jeg ser på, siden det sikkert kommer til å være dagen min i dag (jeg har et liv, jeg lover).

Mine topp 10 favoritt TV-serier

10. New Girl (2011- )
Komedie
Serien New Girl handler om en jente som akkurat har endt forholdet med kjæresten, og leter etter et nytt sted å bo. Hun ender opp i en leilighet sammen med tre andre gutter. Hver episode byr på nye utfordringer for samboerne.
Jeg liker serien fordi den er morsom, den tar ikke ting så veldig seriøst, og episodene står for seg selv, slik at man trenger ikke følge så nøye med på historien for å skjønne enkeltepisodene.

9. Gilmore Girls (2000-2007)
Komedie, Drama
Handlingen finner sted i en liten by kalt Stars Hollow, hvor en singel mor og datteren hennes byr på mye latter, men også utfordringer.
Jeg liker denne serien av samme grunn som jeg liker New Girl. Den er morsom og det er lett å følge serien uten å få med seg hver enste episode.

8. The 100 (2014- )
Drama, Mystery, Sci-Fi
Da jorden blir gjort ubeboelig av en atomkrig, flykter en gruppe mennesker i romskip. Hundre år etter atomkrigen, starter handlingen i serien. Når romskipet begynner å få tekniske problemer, blir 100 ungdommer sendt som prøvekaniner ned til jorda for å sjekke om den er beboelig igjen.
Jeg liker serien fordi jeg er generelt veldig glad i sci-fi. Jeg liker også post-apokalyptiske serier, så da passer denne perfekt. Jeg er også veldig glad i karakterene i denne serien.

7. Continuum (2012-2015)
Action, Sci-fi, Thriller
En politietterforsker fra 2077 blir sendt tilbake til nåtiden på jakt etter noen kriminelle fra sin tid. Det som gjør denne serien litt spesiell er motivene til de kriminelle og de «gode». Antagonistene kjemper nemlig for yttringsfrihet og demokrati, mens protagonisten(e) kjemper for et land hvor bankene og de største selskapene sitter med makten. Hvem er egentlig de gode og de onde her? Continuum er ikke en av de mest sette seriene, men jeg kan anbefale den på det sterkeste.

6. Prison Break (2005- 2017)
Action, Crime, Drama
Når en uskyldig mann blir dømt til døden, får broren hans seg selv innsatt i det samme fengselet, hvor han har planlagt deres rømning.
Jeg liker serien fordi hovedpersonen er lett å identifisere seg med, og fordi serien er veldig original, selv i de neste sesongene. Serien endte forresten i 2009, men startet opp igjen i år.

5. Pretty Little Liars (2010-2017)
Drama, Mystery, Romace
Etter at en av fire venninner blir plutselig mordet, begynner resten av dem å få regelmessige anonyme trussler av en person som kaller seg A. Dette er egentlig hva hele serien handler om. Jupp, alle 7 sesongene.
Jeg liker denne serien veldig godt fordi den er spennende, og man blir veldig nysgjerrig på hvem denne «A» egentlig er, men samtidig syns jeg og den er litt langdratt. Den blir liksom liiitt kjedelig i lengden.

4. Game of Thrones (2011- 2019)
Adventure, Drama, Fantasy
Flere store familier kjemper om tronen til landet Westeros. Tittelen til serien sier egentlig det meste her. Etter hvert gjennom sesongene forsvinner noen av familiene, mens andre dukker opp eller slåes sammen. Det som er litt kult med denne serien er at man velger selv hvilken side man vil heie på.

3. Teen Wolf (2011-2017)
Action, Comedy, Drama
Serien handler om en kid som blir bitt av en varulv, og med det blir til en selv. Før forvanligen var han ganske klein og ikke så veldig «kul» at det gjør noe, mens etterpå får han mye ny selvtillitt. Jeg liker karakterene i showet veldig godt, spesielt bestekompisen. Serien handler om highschool ungdommer, så personlig øler jeg det er lett å identifisere seg med karakterene.

2. Supernatural (2005- )
Drama, Fantasy, Horror
To brødre jakter på monstere, samtidig som de er på let etter sin savnede far. De første to sesongene er ganske skumle, men serien beveger seg mer over mot komedie etter hvert syns jeg. Denne serien har forresten hele 13 sesonger så her er det bare å kose seg. Jeg liker også godt at seriens monstere er nesten alle sammen basert på ekte myter. I en av de midterste sesongene blir det også blandet inn en del greier fra religion (engler og guder osv), og det liker jeg og veldig godt.

1. The Vampire Diaries (2009-2017)
Drama, Fantasy, Horror
Serien handler om en jente som havner mellom to vampyrbrødre, som begge er forelsket i henne. Han ene broren er den «snille», og den andre er den «slemme», men de rollene kan vel egentlig diskuteres. Jeg har nå sett denne serien åtte ganger, og liker den fortsatt like godt som første gangen jeg så den. De første 5 sesongene er riktignok myye bedre enn de tre siste, men det er fortsatt verdt å se på.
Sjangrene jeg har skrevet under tittelen kommer fra IMDb, men personlig ville jeg fjernet Horror, og lagt til Romance. Serien kan være litt skummel til tider men ikke nok til å havne innenfor sjangeren syns nå jeg. Romanse derimot finner man mye av.

Så der har du basically en liste over hva jeg har gjort med livet mitt de siste  par årene. Neida, jeg har flere hobbyer.. Selv om man skulle ikke tro det med tanke på at jeg har sett flere av de overnevnte seriene 5+ ganger ¯\_(ツ)_/¯

Mvh.

Lina Mathilde