En middag fra fortiden?

Hei!

Jeg satt og leste noen poster på Facebook, hvor en av dem spurte «hvis du hadde hatt mulighet til å spise middag med en kjent person fra fortiden, hvem vill det vært?». Det er jo et ganske interessant spørsmål egentlig. En slik middag hadde jo vært utrolig spennende og lærerikt. Jeg vet ikke en gang hvem jeg hadde valgt. Kanskje Ghandi? Han virker litt morsom, men også  veldig smart. Hadde nok trengt en oversetter med oss da. Sist jeg sjekket, snakket jeg ikke indisk.

Eller hva med noen fra enda lengre tilbake? Hva med han døde mannen som de fant i isen for noen år tilbake? Õtzy tror jeg han blir kalt. Men igjen, hvordan skal vi kunne forstå hverandre? Noen som snakker steinalder språk? I vår moderne verden hadde det sikkert ikke vært noe problem.

Men selv om det er mange morsomme valg som Abraham Lincoln, Michael Jackson eller Jesus (haha), må jeg nok velge han Nelson Mandela. Han er vel død? Ja jeg tror det. Og han snakker engelsk! Endelig trenger jeg ingen oversetter. Jeg føler at Nelson ville vært veldig høflig og ordentlig, og at han ville vært sånn typisk bestefar og startet alle fortellingene sine med «Da jeg var ung…». Skulle gjerne likt å høre noen av hans opplevelser!

Lina Mathilde // Ctrlindel

27.05.2016 kl. 17:00